Tulevaisuustaitoja improvisaatioteatterin avulla

Tulevaisuustaitoja improvisaatioteatterin avulla

Mikä on draaman asema ja merkitys koulussa? Mitä annettavaa teatterilla on vuorovaikutustaitojen harjoitteluun?

Ryhdyin kesällä kuuntelemaan Ajatusääniä-podcastia, jossa Julia Petäjä ja Kaisa Kokko-Palmer keskustelevat vuorovaikutuksesta ja sosiaalisista taidoista erityisesti opetuksen näkökulmasta. Kehittämiskeskus Opinkirjon Intuitio, empatia ja vuorovaikutus osana opetustyötä -koulutuksen teemoja käsittelevä podcast on mielenkiintoista kuunneltavaa opettajille ja muille tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämisestä kiinnostuneille.

Kaisa Kokko-Palmer on Suomen impro-opiston (nykyisin Impro Helsinki) perustaja ja Julia Petäjä on myös tehnyt pitkään improvisaatioteatteria. Improvisaatioteatterin vaikutus siihen, mitä keskustelijat ajattelevat ihmisyydestä, ihmisen suhteesta itseensä, ympäröivään maailmaan ja muihin ihmisiin on ilmeinen ja siihen myös Ajatusääniä-podcastin sisältö pitkälti perustuu. Podcastsarjan otsikoita ovat muun muassa intuitio, improvisaatio, empatia, leikki, yhteistyö, osallisuus, luovuus ja huumori.

Improvisaatiosta olen kirjoittanut tässä blogissani jo aiemmin. Ja kun miettii sitä, miten olennainen osa draamatyöskentelyä improvisaatio on, ja mikä merkitys improvisaatiotaidoilla on ihmisten jokapäiväisessä elämässä, tulen todennäkoisesti kirjoittamaan siitä myös jatkossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s