Draaman työtapoja yläkouluun

Pedagogisen draaman käyttöön kaivataan jatkuvasti uusia vinkkejä. Tarve on todennäköisesti suurempi yläkoulussa kuin alakoulussa, sillä ylemmillä vuosiluokilla käytettäväksi suunniteltuja tehtäviä ei ole vielä liikaa tarjolla.

Vinkkejä draaman käyttöön yläkoulussa löytyy esimerkiksi Kokeillaan itse – Opas draaman työtapojen käyttöön yläkouluopetuksessa -julkaisusta. Oppaan työtavat ja esimerkit eri oppiaineiden opettamisesta draaman työtavoilla on kerätty Kuopiossa lukuvuonna 2017-2018 toteutetusta Osaavat opettajat – onnelliset oppijat -hankkeesta. Yksi hankkeen osa-alueista oli tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettaminen draaman keinoin osana muita oppiaineita. Osa oppaan sisältämästä materiaalista on peräisin Sanni Swahnin väitöskirjatutkimuksen Draaman työtavat tutoroinnilla tutuksi tutkimusaineistosta.

Oppaan alussa on lyhyesti kerrottu draamatyöskentelystä ja draamatunnin rakenteesta. Draaman työtavat on jaettu kolmeen ryhmään oppitunnin rakenteen mukaan: oppitunnin tai opetusjakson aloitukseen liittyvät työtavat, oppisisällön käsittelyyn liittyvät työtavat ja oppitunnin tai opetusjakson päättämiseen sekä opitun kertaamiseen liittyvät työtavat. Oppaassa on esitelty yhteensä 30 työtapaa sekä vinkkejä niiden käyttämiseen eri oppiaineiden tunneilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s