FIDEA

Draaman asemaan suomalaisessa peruskoulussa on  vuosikymmenien ajan vaikuttanut vahvasti Suomen draama- ja teatteriopetuksen liitto ry – Drama- och teaterundervisning i Finland rf eli FIDEA (The Finnish Drama/Theatre Education Association).

Yhdistys perustettiin jo vuonna 1972. Tuolloin sen nimi oli Koulujen luovan toiminnan yhdistys ry – Föreningen för skapande verksamhet i skolan rf. Vuonna 1991 yhdistyksen nimeksi vaihdettiin Ilmaisukasvatus – Dramapedagogik ry ja vuodesta 2001 yhdistys on toiminut nykyisellä nimellään. Jo yhdistyksen nimenmuutoksissa näkyy draamaopetukseen ulkomaisesta draamapedagogiikasta saamamme vaikutteet ja alan kehitys luovan toiminnan ja ilmaisukasvatuksen kautta teatteritaiteeseen pohjautuvaksi draamaopetukseksi.

FIDEA on ollut kansainvälisen draama- ja teatterijärjestö IDEA:n (International Drama/Theatre and Education Association) jäsen sen perustamisesta vuodesta 1992 lähtien. FIDEA:n tavoitteena on mm. edistää draaman asemaa koulussa, kehittää alan koulutusta ja pitää yhteyttä eri maiden järjestöihin ja alan kouluttajiin sekä seurata alan tutkimusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s