Draamatarinoita alkuopetukseen

Draamatarinoita alkuopetukseen

Draamasta esi- ja alkuopetuksessa on kirjoitettu paljon. Ja jälleen löytyi netistä hyvä opas tästä aiheesta. Anu Hagman ja Anne Eskelinen ovat koonneet Draamatarinat opetuksessa – vinkkejä lasten draamakasvatukseen -julkaisuun Laurea- ammattikorkeakoulussa vuosina 2018-2019 toteutetussa täydennyskoulutuksessa kerättyä ja tuotettua materiaalia, harjoituksia ja draamatarinoita.

Kirjassa kuvataan, miten tarinallisuutta ja draamaa voidaan käyttää erilaisten teemojen käsittelyyn sekä kaveri- ja tunnetaitojen opettamiseen. Pehmolelujen käytöstä draamatoiminnassa on kirjassa oma lukunsa. Kirjassa esiteltyjen 17 prosessidraaman aiheita ovat muun muassa ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Vaikka draamatarinat on suunniteltu pääasiassa varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja alkuopetuksessa käytettäväksi, tarinoiden joukossa on myös pari vanhemmille alakoululaisille suunniteltua prosessidraamaa. Osa draamatarinoista on myös sovellettavissa eri-ikäisten ryhmissä toteutettaviksi.

Jos haluat lukea lisää draamasta esi- ja alkuopetuksessa, blogistani löytyvät myös artikkelit Draamaa varhaiskasvatuksesta esi- ja alkuopetukseen ja Kuvatarinoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s