Draamaosaaminen käyttöön

Vuoden päästä perusopetuksen vuosiluokkien 1-6 osalta käyttöön otettavissa opetussuunnitelmissa draamalla tulee olemaan aiempaa vahvempi rooli. Draama on sisällytetty opetussuunnitelman perusteisiin työtapana. Koska draama on osalle opettajista työtapana uusi, sen käytön yleistyminen edellyttää koulutusta sekä intoa ja uskallusta uuden kokeilemiseen. Työyhteisön tukikin auttaisi varmasti opettajia uuden työtavan käyttöönotossa.

Draamaosaamista ja kollegiaalista tukea peruskoulusta kyllä löytyy. Draamakasvatuksen perus- ja aineopintoja on ollut mahdollista suorittaa jo 25 vuoden ajan. Peruskouluissa onkin paljon luokanopettajia ja aineenopettajia, joilla on myös draamaopettajan pätevyys. Se, miten opettajien välistä yhteistyötä draaman opetuksellisen käytön lisäämisessä koulun tasolla edistetään, on tietysti kiinni kunkin koulun omasta toimintakulttuurista. Itse haluaisin uskoa siihen, ettei kysyvä tieltä eksy ja rohkaista kaikkia draamasta kiinnostuneita hakeutumaan yhteistyöhön kouluissa jo toimivien draamaopettajien kanssa.

Tietoa ja kokemuksia draamasta löytyy myös netistä, ja draamamateriaaliakin on siellä tarjolla. Tulevan syksyn aikana kirjoitan blogissani mm. draaman käytöstä eri oppiaineiden opetuksessa ja jaan vinkkejä aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta ja muusta materiaalista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s